Regijsko srečanje gorenjskih skupin DŠZ v Kranju + Parada učenja 2019

[fusion_text]Letos, 15. maja 2019, se je dan »držal« starega slovenskega rekla »Ta’ polulana Zofka«. Glede na to, da se zadnje čase na naše ljudske pregovore ne moremo več zanašati, je tokrat držalo. Naša Parada se je bila primorana umakniti v avlo Občine Kranj.

Ta odločetev je bila odlična kar z nekaj vidikov; vsi mi, najprej oranževci, ki smo vabili k vadbi takoj po pozdravnih nagovorih, vsi zanimivi nastopajoči v programu – od naših vrtičkarjev, Žoga bendov, odličnih glasbenikov s posebnimi vrlinami, folkloristov, pevcev, mladih klovnov, odličnih inštrumentalistov in še… – do vseh mogočih »stojnic« in delavnic društev, šol, organizacij, klubov, javnih ustanov, zavodov… Vsi smo bili skupaj, delili naše znanje, se družili in se veselili učenja.

Kranjski oranževci iz vseh osmih skupin in dveh posebnih – MOK in VDC – ter z zdaj že kar stalnimi našimi gosti iz Šenčurja, Naklega, Lesc, Tržiča in iz Preddvora, smo s telovadbo pod vodstvom dr. Grishina spodbujali vse k vsakodnevnemu gibanju za zdravje in odlično počutje. Pridružili so se nam mnogi, tiste, ki so prišli kasneje, pa smo na nas opozorili z novimi zloženkami ŠZ: Kje telovadimo v Kranju! Predstavitev smo ponovili ob 17h, da so se nam lahko pridružili še popoldanski obiskovalci ter vse osebje, ki je ves dan trdo delalo.

Bil je lep dan in nam ponudil zadovoljstvo z opravljenim in prijetno utrujenost na večer.

Zapisala Metka Štok

Fotografije:

Slika 1: Leta niso ovira, foto C. Resman

Slika 2: Naša info točka, foto M. Čavlović

Slika 3: Avtorice naše razstavne mize, foto C. Resman

               

[/fusion_text]

Povezane Objave