Srečen dan za oskrbovance MGC Bistrica, avg. 2019

Oskrbovance MGC Bistrica je na lep poletni dan obiskala skupina Društva Šola zdravja iz Domžal in na pobudo zborovodkinje pevske skupine Šole zdravja  Marike Haler prevzela deset težko gibljivih oskrbovancev ter jih skupaj s prisotnimi člani društva popeljala na vozičkih na daljši sprehod ob Kamniški Bistrici.

Hvaležni nasmehi  in solze sreče  so nas spremljali  na sprehodu  z varovanci na vozičkih  ob reki do Ten Tena in mimo Mercatorja. Bil je to za nekatere, ki že mesece niso bili zunaj doma, poseben dogodek in doživetje. Sprehod smo združili s telovadbo na cilju in seveda s pesmijo na poti.

Oskrbovanci si tega, glede na polno zasedenost doma in pomanjkanja negovalnega osebja, žal ne morejo privoščiti, pa je taka popestritev njihovega bivanja v domu več kot dobrodošla .

Pevke, ki  pogosto nastopajo v MGC in jim popestrijo bivanje tudi z vajami zbora v domu,  so bile ganjene s kako hvaležnostjo je bila sprejeta ta njihova gesta in prostovoljstvo, ter sklenile, da bodo po možnosti to pomoč MGCju  ponovile vsaj enkrat mesečno.

Lepa  gesta, ki bi jo bili vsi veseli, ko bomo enkrat v domu, poleg pesmi še lep sprehod in klepet s prijaznimi dekleti na lep sončen dan.

Dr Franc Habe – Feri

Povezane Objave