Slovenska bakla v Domžalah

Iz Bovca je 3. maja 2021 krenila na simbolno pot slovenska olimpijska bakla. Do odprtja olimpijskih iger v Tokiu, 23. julija 2021, bo bakla obiskala vseh 212 slovenskih občin.  Nosilo jo bo približno 5000 športnikov, ki bodo pomagali širiti olimpijski duh in optimizem ter poudarjati jekleno voljo. Že pred startom so jo prvič v zgodovini ponesli na vrh Triglava, obiskala bo še številne zanimive kotičke, ob njej pa bodo tekle tudi zanimive osebe. Bakla, narejena iz recikliranega jekla in bukovega lesa, bo pot končala na dan odprtja iger, 23. julija, na Ravnah na Koroškem, kjer so jo v skupini Slovenske industrije jekla tudi zasnovali.

V občino Domžale je slovenska bakla pripotovala v torek 11. maja 2021 ob 14. uri.

Nosilci bakle so bili tudi člani Društva Šola zdravja: Katarina Lavtižar, Brigita Grubič, Teodor Jurše in Bernardka Krnc. je v Občini Domžale sodelovalo pri projektu Imamo olimpijske sanje, v organizaciji Olimpijskega komiteja Slovenije. v štafeti Slovenska olimpijska bakla.

 

Spremljajte pot slovenske olimpijske bakle, ki je vidna na tem zemljevidu ali pa na spletni strani Olimpijskega komiteja Slovenije.

Povezane Objave

Izpostavljeno

ARHIV OBJAV
Prihajajoči dogodki