Slovenska bakla v občini Šmartno pri Litiji

Iz Bovca je 3. maja 2021 krenila na simbolno pot slovenska olimpijska bakla. Do odprtja olimpijskih iger v Tokiu, 23. julija 2021, bo bakla obiskala vseh 212 slovenskih občin.  Nosilo jo bo približno 5000 športnikov, ki bodo pomagali širiti olimpijski duh in optimizem ter poudarjati jekleno voljo. Že pred startom so jo prvič v zgodovini ponesli na vrh Triglava, obiskala bo še številne zanimive kotičke, ob njej pa bodo tekle tudi zanimive osebe. Bakla, narejena iz recikliranega jekla in bukovega lesa, bo pot končala na dan odprtja iger, 23. julija, na Ravnah na Koroškem, kjer so jo v skupini Slovenske industrije jekla tudi zasnovali.

Prva jutranja postaja v soboto 8. maja je slovenska bakla imela na krožni stezi ob OŠ Šmartno pri Litiji, kjer je baklo pričakala gruča domačinov. Nekateri so se resno ogrevali, četudi je bil krog za nosilce bakle ne prav dolgih 200 metrov. Toda povprečna starost nosilcev v Šmartnem je bila med najvišjimi, kar jih je v tednu dni spoznala bakla. Med nosilci bakle v tej občini so bili tudi člani Društva Šola zdravja – Šmartno pri Litiji:

Spremljajte pot slovenske olimpijske bakle, ki je vidna na tem zemljevidu ali pa na spletni strani Olimpijskega komiteja Slovenije.

Povezane Objave