V Ljubljani smo ogrevali učence za podnebni tek

RUNNING OUT OF TIME – ČAS SE izTEKa

V okviru Ekošole se je 19. oktobra OŠ Zadobrova priključila največjemu mednarodnemu dogodku z naslovom ČAS SE izTEKa – podnebni tek oz. Running out of time 2022, s skupnim ciljem: ukrepati za podnebje,
proti podnebnim spremembam, za ohranjanje biotske pestrosti in naravnih virov.  Gre za dolgo potovanje podnebne štafete, ki gre skozi 18 držav na okolju prijazen način – tek, kolesarjenje… Podnebna štafeta je svojo pot začela na Škotskem, zaključila pa se bo 6. novembra v Egiptu.
OŠ Zadobrova je v povezavi z OŠ Kašelj in OŠ Zalog organizirala štafetni tek, ki  je v sredo, 19. 10. 2022. V vsaki šoli se je udeležilo do 8 učencev +2 učitelja spremljevalca.

Naši člani iz ljubljanskih skupin Zalog, Polje in Fužine smo se odzvali povabilu, da jim pomagamo pri ogrevanju učencev – udeležencev teka pred vsako od treh omenjenih osnovnih šol. Kljub mrzlemu in meglenemu jutru, učenci so se dobro odrezali kot tudi naši člani.

Nekaj foto utrinkov lahko vidimo na tej povezavi:  https://drive.google.com/drive/folders/15kuIS1he_9qk8tti2Bm4VCLrQljB-p5J

Povezane Objave

Izpostavljeno

ARHIV OBJAV
Prihajajoči dogodki

marec, 2024