Predstavitev projekta DZN slepim in slabovidnim v Novi Gorici

Vodja projekta Dihamo z naravo Andraž Purger, se je udeležil rednega srečanja Skupine za samopomoč, ki jo organizira Društvo slepih in slabovidnih v Novi Gorici, 20.4.2023.

Začeli smo z uvodno kratko meditacijo, kjer smo spoznali en del aktivnosti Dihamo z naravo. Občutek umirjenosti in sproščenosti je odprl prostor za spoznavanje prednosti in ciljev metod čuječnosti. Sledila je natančna razlaga, ter vodenje skozi gibalni del. Prisotni so odlično poslušali in  posnemali jasna navodila in osvojili osnovno gibanje rok, pri vajah trebušnega dihanja in kasneje motorično zahtevnejši del: aktivna uporaba rok, trupa in prenašanje teže naprej nazaj. Končali smo s tapkanjem celega telesa.

Naša članica društva Šola zdravja, Ivana Jug, ima veliko željo, da bi zagnala novo skupinon in začela z aktivnostjo Dihamo z naravo v Novi gorici , več o tem kmalu.

Na koncu smo imeli čas še za vprašanje prisotnih, kjer sem razložil podrobnosti in ozadje izbranih vaj. Gospa je na koncu podelila izkušnjo, kako se veliko bolje počuti in so bolečine v sklepih po več dnevih končno popustile. Aktivnost Dihamo z naravo umirja živčni sistem, ter omogoča telesu hitrejšo regeneracijo.

 

Povezane Objave

Izpostavljeno

ARHIV OBJAV
Prihajajoči dogodki