Bliža se 22. Festival za tretje življenjsko obdobje! (LJ, Cankarjev dom, 27.-29.9.2023)

Udeležili se bomo 22. Festivala za tretje življenjsko obdobje, ki bo v Ljubljani v Cankarjevem domu od 27. do 29. septembra 2023 od 9. do 18. ure. Društvo Šola zdravja se bo predstavilo na stojnici občine Domžale.
Prisrčno vabljeni!

Na F3ŽO se bomo predstavili vsa tri dni festivala in sicer:
Sreda, 27. 9. 2023 od 10.35 do 10.50 – odprti oder
Ljubezen v slovenski ljudski pesmi” – pevska skupina Društva Šola zdravja Domžale
——————————————————————————————————————————
Četrtek,  28. 9. 2023 od 15.45 do 16.45 – konferenčna dvorana M2
Predavanje “Zdrava in uravnotežena prehrana za zdravje
Ana Stepančič, mag. dietetike in višja predavateljica
Želja po dolgem življenju, ohranjanju zdravja in mladostnosti v poznih letih, je v človeštvu prisotna že od nekdaj. Razvoj znanosti, še posebno ved o zdravju, je tako v zadnjih 60 letih prispeval k približno 13 let daljši pričakovani življenjski dobi. Bolj kot o številu let pa je pomembno, da govorimo o zdravih in kakovostnih letih življenja. Teorij, zakaj se človek stara in kako prispevati k zdravemu staranju, je veliko, vse pa so vsaj posredno povezane s prehrano. Prehrana namreč z leti pomembno pridobiva na svojem pomenu pri preprečevanju bolezni in preprečevanju funkcionalnih izgub, ki omogočajo da počnemo kar nas veseli.
Fiziološke spremembe lahko pomembno vplivajo na slabo prehranjenost; manjše energijske potrebe, a višje potrebe po hranilih; hranila, ki potrebujejo posebno pozornost v prehrani starostnika; prehranska vlaknina; hidracija; vitamini in minerali. Prehranjevanje naj bo zdravo, a ne obremenjujoče – upoštevajte nekaj osnovnih načel.
—————————————————————————————————————————–
Petek, 29. 9. 2023 od 9.30 do 10.30 – konferenčna dvorana M3
Predavanje: “Dihamo z naravo
Andraž Purger,  prof. športne vzgoje, vodja projekta “Dihamo z naravo” DŠZ

Vsak trenutek je lahko nov začetek! Društvo Šola zdravja prepoznate po oranžnih majicah, ki vsako jutro od 7.30 do 8.00 telovadijo v več kot 90 občinah po Sloveniji. Naredili pa smo korak naprej, saj smo prepoznali kako pomembno je poleg razgibanega telesa tudi duševno zdravje. Zdrav duh v zdravem telesu, kajne? Na predavanju boste izvedeli nekaj o čustvenih izzivih, kako se z njimi soočamo in kako si lahko pomagamo. Kakšna je povezava med našim razmišljanjem, čustvenimi stanji in razvijanju bolezni ali bolečin? Kako se vse med seboj prepleta in kaj lahko sami storimo, da bo življenje lepše in ostanemo čim dlje zdravi in samostojni. Predstavljen bo humanitaren projekt Dihamo z naravo, ki se izvaja na 23 lokacijah po Sloveniji in vam omogoča brezplačno vodeno aktivnost sprostitve živčnega sistema in umirjanje uma. Dobrodošli!

——————————————————————————————————————————

Za zadnji urnik in lokacije predavanj spremljajte www.f3zo.si

Povezane Objave

Izpostavljeno

ARHIV OBJAV
Prihajajoči dogodki