Slavnostna prireditev ob 25 obletnici FIHO

Predsednica društva Zdenka Kavčič in skbnica javnih naročil Mojca Šikonja sta se udeležile slavnostne prireditve ob 25. obletnici Fundacije za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij (FIHO), ki je bila 10. oktobra 2023 v Ljubljani.

Gre za krovno fundacijo, ki vsako leto več kot 120 organizacijam sofinancira programe za pomoč med 350.000 in 400.000 ljudem. Med njimi je tudi Društvo Šola zdravja. Slovesnost je bila zaradi nedavnih uničujočih poplav posvečena predvsem v zahvalo vsem organizacijam, ki v primeru stiske hipno priskočijo na pomoč tistim, ki pomoč potrebujejo.

Predsednica Republike Slovenije dr. Nataša Pirc Musar je prek video posnetka opozorila, da igra Fundacija preko podpore številnim organizacijam »ključno vlogo pri gradnji bolj sočutne in enakopravne družbe«. V svojem nagovoru se je spomnila tudi nedavnih katastrofalnih poplav in povedala, da so »prebivalke in prebivalci Slovenije, delovali kot da imajo eno srce. In tako je prav. Ob preizkušnjah s katerimi se soočamo, se moramo vedno znova združiti in graditi mostove med nami«.

Minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Republike Slovenije ter podpredsednik Vlade Republike Slovenije Luka Mesec se je uvodoma zahvalil vsem prostovoljkam in prostovoljcem, ki že preko 25 let soustvarjajo delo Fundacije FIHO. Minister je izpostavil, da je socialno varstvo v Sloveniji zgled številnim državam v EU, med drugim Islandiji in Češki.

Spregovoril je tudi direktor Fundacije Borut Sever, ki se je ob petindvajseti obletnici delovanja Fundacije uvodoma zahvalil svojim sodelavkam in sodelavcem ter mnoštvu prostovoljk in prostovoljcev širom Slovenije. »S sofinanciranjem svojih programov smo zgolj v preteklem letu pomagali več kot 400.000 osebam in tako mnogim posameznikom omogočili človeka vredno življenje ter prenekaterim bolnikom tudi preživetje«, je poudaril direktor.

Povezane Objave

Izpostavljeno

ARHIV OBJAV
Prihajajoči dogodki