Medgeneracijsko druženje v prazničnem decembru – Podzemelj

4. december 2023, telovadnica OŠ Podzemelj

Prazniki so priložnost, da se družimo z različnimi organizacijami, delimo zgodbe in nepozabne trenutke. V podružnici ŠZ Metlika smo stopili skupaj z ZIK Črnomelj, OŠ Podzemelj, centrom za krepitev zdravja ZD Metlika in RK Metlika.

V metliški podružnici ŠZ deluje 5 skupin. Letos sta druženje organizirali skupini ŠZ Podzemelj in Gradac. Namen medgeneracijskega druženja je bil predstaviti prebivalcem v lokalnem okolju in širše možnosti za brezplačno rekreacijo za boljše počutje in zdravje. Namen in delovanje društva ŠZ je predstavila Mojca Šikonja.

Na ZIK Črnomelj organizirajo in izvajajo različne programe na področju izobraževanja odraslih, saj je v času hitrih družbenih sprememb vseživljenjsko učenje nujno. Izvajanje programov nam je predstavila Janja Jankovič, organizatorica izobraževanja odraslih.

Na OŠ Podzemelj so pripravili srčen kulturni program, koordinatorica centra za krepitev zdravja Mirna Nemanič je predstavila delovanje centra, obiskovalcem pa so ponudili meritve krvnega tlaka in sladkorja v krvi. Sekretarka RK Metlika Zalka Klemenčič je predstavila delovanje RK in prikaz oživljanja ob srčnem zastoju.

Članice Šole zdravja pa so povabile obiskovalce k skupni rekreaciji po metodi 1000 gibov. Vzdušje je bilo prisrčno. Vadbo je vodila Milena Pavlovič.

Program prireditve je povezoval Tadej Fink ZIK Črnomelj. Po koncu programa smo se družili ob sladkem pecivu in čaju.

Zahvaljujemo se vsem udeležencem v programu, še posebej ravnateljici OŠ Podzemelj Marini Špehar za gostovanje v telovadnici OŠ in učencem za srčen kulturni program.

Milena Pavlovič, vodja podružnice ŠZ Metlika

Povezane Objave

Izpostavljeno

ARHIV OBJAV
Prihajajoči dogodki