Udeležili smo se 2. Simbiozinega medgeneracijskega dneva

V Simbiozi si že vse od ustanovitve prizadevajo za krepitev enake dostopnosti vseživljenjskega učenja s poudarkom na učenju digitalnih veščin in kompetenc, v vseh starostnih skupinah, v neformalnem ali priložnostnem učnem okolju, kjer ima medgeneracijsko sodelovanje pomembno vlogo. 
V torek, 12. decembra je potekal 2. Simbiozin medgeneracijski dan, na katerem je bila organizirana okrogla miza Aktivno življenje za zdravo in dolgoživo družbo – Sodobne tehnologije za zdravje – Prihodnost e-zdravja, ki je združila strokovnjake, predavatelje in posameznike, ki so delili navdihujoče ideje o aktivnem življenju in digitalnih rešitvah za e-zdravje.  Govorniki, ki so v torek, 12. decembra, osvetljevali vprašanja tematik e-zdravja so bili:
mag. Gregor Cuzak, Generalni sekretar Zveze organizacij pacientov Slovenije in član Strateškega sveta za zdravstvo,
Jure Janet, skrbnik portala zVEM na Centru za informatiko na Nacionalni inštitut za javno zdravje – NIJZ,
dr. Boris Cizelj, SRIP Zdravje – medicina,
dr. Drago Rudel, direktor MKS elektronski sistemi d.o.o,
Silvica Erlih, Duštvo Šola zdravja
Alenka Turk, OŠ Griže – koordinatorka Simbioza Skupnost,
Ana Pleško, direktorica Simbioza Genesis, socialno podjetje.
Okrogli mizi so sledila tematska omizja s področij zdravja in tehnologije – in zabavna tombola za popestritev medgeneracijskega druženja.
Več o dogodku lahko preberite na njihovi spletni strani: https://simbioza.eu/…/2-simbiozin-medgeneracijski-dan…
V fotogaleriji je nekaj utrinkov  z okrogle mize, tematskih omizij in veselja ob zaključnem druženju ter medgeneracijski tomboli!

Povezane Objave