Izobraževanje – Vaje po metodi “1000 gibov” – Slovenj Gradec, 18. 1. 2024

Predavanje, ki smo ga imeli 18. januarja v MKC Slovenj Gradcu,  je bilo namenjeno novi skupini Šmartno pri Slovenj Gradcu in starim skupinam iz bližnje okolice (Slovenj Gradec Center, Šmartno pri Slovenj Gradcu, Mežica, Ravne na Koroškem, Velenje, Turška vas, Pameče Troblje, Turška vas, Slovenj Gradec Legen, Šoštanj) .  Na predavanju je bila prisotna tudi predsednica društva ŠZ Zdenka Kavčič, ki je udeležencem razložila kako deluje društvo, kakšno je finančno stanje in jih povabila v upravni in nadzorni odbor ŠZ. Odgovarjala je tudi na vprašanja o povišani članarini.

Za nove člane je pomembno, da dobijo vpogled v posamezne vaje in čemu je posamezna vaja namenjena.  Na predavanju, ki ga je vodil Andraž Purger, prof. športne vzgoje, je bilo udeleženih 55 oseb.

Na predavanju so se udeleženci v prvem delu seznanili z Društvom Šola  zdravja, z nekaj teorij o raziskavah in zadnjih ugotovitvah glede gibanja, z razlogi za umrljivost,  s pravilno prehrano,  z vadbo za moč, kakšne so prednosti hoje, kakovostno staranje, definicija starosti, samostojnost,kinestetični kvocient. Prav tako so se seznanili s projektom Dihamo z naravo, ki je pomembna nadgradnja jutranje vadbe, saj je skrb za duševno zdravje ključ do sprejemanja in spuščanja čustvenih izzivov. Andraž jim je razložil kaj se dogaja v telesu med samo vadbo. Za vse, ki niste bili prisotni, poudarek je na fasciji, ki ima pomembno vlogo pri učenju motoričnih vzorcev,

Drugi del predavanja je bil namenjen sospoznavanju in učenju pravilne izvedbe vaj 1000 gibov. Člani so najprej sami demonstrirali in razložili posamezno vajo, potem pa je Andraž dopolnil oziroma popravil, če je bilo potrebno z razlago in prikazom posamezne vaje.

Nekaj foto utrinkov:

Povezane Objave

Izpostavljeno

ARHIV OBJAV
Prihajajoči dogodki