Obnovili smo izobraževanje 1000 gibov v Brežicah

Usposabljanja v Brežicah, ki je bilo 25. aprila 2024 se je udeležilo 12 okoliških skupin in celo ena iz Ljubljane. Srečanje v Brežicah se je izvedlo prvič pod vodstvom Simona Jurmića. Skupaj se je usposabljanja udeležilo 43 članov.

Predavanje se je začelo z obilo mero socialnega stika, predstavljanje svojoe vadbene skupine. Tako so se udeleženci še bolj povezali in informirali kaj počnejo drugie skupine. Po spoznavnem krogu se posvetimo vaditeljem. Vaditelji morajo biti vzor v lastni skupini zatorej posedujejo dodatno znanje o delovanju društva, njegovih ciljev in namena. .

V drugem delu predavanja smo se posvetili dihanju. Spoznali smo dihalni aparat, pomen dihanja, dobre in slabe vzorce dihanja ter se naučili nekaj praktičnih vaj, ki pomagajo udeležencem pri izvajanju vaj iz priročnika. .

Zadnji najdaljši del predavanja, smo se poglobili v strukturo vaj iz priročnika in vsako posebej analizirali. Ključ dobrega izvajanja vaj je njihovo razumevanje. Katera vaja za katero mišico, kaj je njen smisel? To so pomembna vprašanja, na katera, če imajo vadeči odgovor, pomagajo pri izvedbi. S pregledom in demonstracijo vsake vaje je sledil zaključek in podelitev potrdil o udeležbi.

Simon Jurmić dipl. kineziolog

 

Povezane Objave