Olimpijski dan starejših, Moravske Toplice, 24. 9. 2019

[fusion_text]Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez bo v sodelovanju z Društvom Šola zdravja, Športno zvezo Moravske Toplice–regijsko pisarno OKS-ZŠZ in Občino Moravske Toplice v sklopu Evropskega tedna športa 24. septembra med 9. in 14. uro pripravil Olimpijski dan starejših.

Na zelenici pred Termami 3000 v Moravskih Toplicah bodo starejši vabljeni k jutranjemu miganju po katerem se bodo lahko prijavili na brezplačne meritve telesne pripravljenosti in svetovanja glede gibalne aktivnosti. Meritve bodo potekale v prisotnosti strokovnega kadra, svetovanja pa se bodo podajala s strani strokovnjakov na področju medicine in športa.

Primer dobre in uspešne prakse je bil izveden v preteklem letu v Piranu in Mariboru, kjer je okoli 200 starejših merjencev dobilo strokovno mnenje zdravnika ali kineziologa. Najbolj pomembno je bilo, da so bili udeleženci meritev s storitvijo izredno zadovoljni in da so poleg dobre in pozitivne družbe dobili tudi koristen napotek za naslednje korake v bližnji prihodnosti.

Vso starejšo populacijo vabimo na ponovno druženje konec septembra v Moravskih Toplicah.

Program:

9:00  – jutranja vadba Društva Šola zdravja

9:30  – brezplačne meritve telesne pripravljenosti

14:00 – zaključek Olimpijskega dneva starejših

[/fusion_text]

Povezane Objave