5. obletnica kamniške skupine OŠ Marija Vera

Ena izmed kamniških skupin Šole zdravja, pri OŠ Marija Vere je v ponedeljek 30. septembra praznovala 5. obletnico.

Skupina šteje 8 članic , od teh je šest prisotnih od samega začetka, dve pa sta se pridružili v letu 2021. Vsako jutro se zberejo pri semaforju in se ogrevajo že na poti do Kinološkega društva Duplica, kjer vsak dan vadijo. Vsaka članica vodi en sklop vaj in tako pridejo do pozdrava soncu, ki se res pokaže izza vej dreves.

Enkrat na teden gredo na kavico, da razgibajo še jezičke. Redna vadba in medsebojna podpora jim izboljša kvaliteto življenja. Ni pomembno le to koliko je vsaka naredila zase, temveč tudi vpliv na celotno skupino. Na koncu vadbe vedno sledi objem v krogu in si zakličejo Bravo me.
 
Skupina se rada odzove na sodelovanja s širšo okolico, z ostalimi skupinami v občini Kamnik, DSO, svetovni dan zdravja z OŠ Frana Albrehta, dogodek brez avtomobila v okviru Evropskega tedna mobilnosti, udeležujejo se vadbe Dihamo z naravo, udeležujejo se vseslovenskih srečanj Šole zdravja (Vinica, Ljubljana …) in še bi  lahko naštevali.
 
Tako kot poje njihova himna
 
Prjatlce pred pošto se dobimo,
Ob Bistrico, na travnik pohitrimo
Tam migamo, razgibamo telo,
odlično se ves dan počutimo ……..
 
Vse te besede držijo! Tako je bilo tudi na slavnostni dan ob zvokih harmonike, vadbi v naravi z Andražem Purgerjem in ostalimi člani Šole zdravja, sončno jesensko vreme pa je še bolj obarvalo njihovo zunanjo telovadnico.
ČESTITAMO!
 
Poročala: Jelka Otrin
 
 

Povezane Objave

Izpostavljeno

ARHIV OBJAV
Prihajajoči dogodki