Kranjske skupine obiskale Škocjanske jame, 9. 11. 2017

[fusion_text]Izlet v Škocjanske jame, 9. 11. 2017

Tako kot se za vsako šolo spodobi, smo v začetku novembra tudi kranjske članice in člani Šole zdravja dočakali končni izlet. Vsako leto več nas je. Kar z nekaj dogodki smo popestrili Kranj. Vsi v Kranju nas že poznajo (no, malo pretiravanja ne škodi). In seveda nas pozna tudi naš župan, ki nam prisluhne in podpira.

Naš cilj je bil obisk Škocjanskih jam. Sicer smo vedeli, da so to  prečudovite, prekrasne, edinstvene, izjemne jame. Pa si večina od nas ni nikoli vzela časa za obisk, ko smo se nemalokrat vozili proti obali. In sedaj smo jih videli. Čeprav smo menda prehodili petsto stopnic, se tega niti zavedali nismo. Saj so se nam prav v dušo zalezle lepote teh podzemnih kanjonov z deročimi vodami, lepote lesketajočih kapnikov in vsega podzemnega sveta. Skratka, bilo je čarobno.

Ni pa bil obisk jam edini vrhunec dneva. Ker seveda brez jutranje vadbe ne gre, je bilo dogovorjeno, da bomo telovadili skupaj s članicami vrhniške šole zdravja. To pa je bila telovadba! Najprej nas je pozdravil župan Vrhnike, g. Stojan Jakin. Po telovadbi pa so nas članice še pogostile. Poleg kave in čaja in piškotov, še vrhniški štruklji. Tako „okusne“ vadbe res nismo pričakovali. Poleg tega smo še veliko zanimivega izvedeli tudi  o kulturnih in turističnih zanimivosti Vrhnike.

Nad tako prisrčno gostoljubnostjo smo bili res zelo prijetno presenečeni. Hvala Šoli zdravja na Vrhniki! Upamo, da se kmalu spet srečamo. Seveda to pot v Kranju.

In seveda hvala tudi županu Trilarju za sofinanciranje avtobusnega prevoza ter Metki Štok, ki je vse to organizirala.

Zapisala: Cirila Resman

Skupina Kranj – Prešernov gaj

4.12.2017[/fusion_text][images picture_size=”auto” hover_type=”zoomin” autoplay=”yes” columns=”5″ column_spacing=”13″ scroll_items=”” show_nav=”yes” mouse_scroll=”no” border=”yes” lightbox=”yes” class=”” id=””][image link=”” linktarget=”_self” image=”https://solazdravja.com/wordpress/wp-content/uploads/2017/12/ŠZ-Vrhnika-in-Kranj-skupaj-1024×398.jpg” alt=””][image link=”” linktarget=”_self” image=”https://solazdravja.com/wordpress/wp-content/uploads/2017/12/zmanjsan_Na-poti-na-površje-1024×576.jpg” alt=””][image link=”” linktarget=”_self” image=”https://solazdravja.com/wordpress/wp-content/uploads/2017/12/Izstop-z-jame-2-1024×768.jpg” alt=””][image link=”” linktarget=”_self” image=”” alt=””][image link=”” linktarget=”_self” image=”” alt=””][/images][blog number_posts=”” offset=”” cat_slug=”kranj-sorlijevo-naselje,kranjzabnica,kranj-circe-november-2016,kranj-drulovka-november-2016,kranj-planina-1-10-2016,kranj-presernov-gaj-22-09-2014,kranj-strazisce-marec-2017″ exclude_cats=”” show_title=”yes” title_link=”yes” thumbnail=”yes” excerpt=”yes” excerpt_length=”35″ meta_all=”yes” meta_author=”yes” meta_categories=”yes” meta_comments=”yes” meta_date=”yes” meta_link=”yes” meta_tags=”yes” paging=”yes” scrolling=”pagination” strip_html=”yes” blog_grid_columns=”3″ blog_grid_column_spacing=”40″ layout=”large” class=”” id=””][/blog]

Povezane Objave