Evropski teden športa, 23 – 30. 9. 2018

EVROPSKI TEDEN ŠPORTA

23. – 30. 9. 2018

Evropski teden športa bo letos v Sloveniji in Evropi potekal že četrtič, in sicer med 23. in 30. septembrom 2018. Pobuda je namenjena vsem, ne glede na starost, izobrazbo ali telesno pripravljenost. Je priložnost, da preizkusite različne vadbe in najdete primerno zase. Zato se nam pridružite in bodite aktivni!

Gibanje je življenje – življenje je gibanje.

Evropski teden športa je pobuda Evropske komisije za spodbujanje športa in telesne dejavnosti v Evropi. Glavna tema kampanje ostaja #BeActive (ang. Bodi aktiven), njen cilj pa je vse ljudi spodbuditi k telesni dejavnosti ne le med tednom športa, temveč vse leto.

Nacionalni koordinator Evropskega tedna športa v Sloveniji je Olimpijski komite Slovenije-združenje športnih zvez, ki skupaj s partnerji pripravlja pestro športno-družabno dogajanje. En dan v tednu je posvečen prav starejšim. Olimpijski dan starejših bo letos v Mariboru. Dobrodošli na Trg Leona Štuklja v torek, 25. septembra.

Več informacij o Olimpijskem dnevu starejših in ostalem dogajanju v času Evropskega tedna športa najdete na spletni strani ewos.olympic.si.

 

Povezane Objave

Izpostavljeno

ARHIV OBJAV
Prihajajoči dogodki

marec, 2024