15. Maksimirske jeseni v Zagrebu, 18. 9. 2018

[fusion_text]Dne, 18.09.2018 smo s skupinami iz  Kranja ( Prešernov gaj, Planina, Čirče in Šenčur) – skupaj 51 udeležencev, na povabilo organizatorja obiskali prireditev 15. Maksimirske jeseni v Zagrebu, z namenom predstaviti našega društvo, način delovanja, s prikazom naših  vaj » 1000 gibov« .

V zgodnjih jutranjih urah smo odpotovali v Zagreb, polni pričakovanj in veselja.

Ko smo prišli v Zagreb, smo nekateri kar obnemeli, kako lepo mesto je to postalo, saj ga mnogokateri član , že dolgo niso videli ali pa sploh še ne. Že pri vhodu so nas zelo lepo sprejeli, nas pospremili na sam kraj prireditve in kaj hitro smo se morali pripraviti na predstavitev, saj smo bili na vrsti med prvimi. Še preden so nas napovedali, smo vsi skupaj sklenili velik krog in ob prijetni glasbi poplesavali in vabili navzoče, naj pristopijo in sodelujejo pri naši telovadbi. Ko smo začeli s samo predstavitvijo, smo imeli med seboj mnogo navzočih, ki so se trudili vsak po svojih močeh.

Ko so člani predstavljali naše vaje, sem sama na odru z nekaj besedami predstavila naše društvo, način delovanja, predvsem pa smiselnost in namen naših vaj.   Med svojim govorom sem opazovala z odra, naše člane in njihovo predstavitev naših vaj, pod vodstvom Metke Štok,  in zares je bilo čutiti veliko dobre volje in energije kar se je odražalo tudi med ostalimi sodelujočimi gosti, saj smo poželi veliko zanimanja za naše početje – še več pa pohval, kako prisrčni smo.

Sama organizatorka prireditve ga. Loreta Španjol, je bila tako navdušena nad predstavljenim, da je takoj prosila, če imamo kašen cd s filmom ali kaj podobnega, in napovedala, da za drugo leto predvideva obširnejša prireditev in da le-ta vključuje tudi nas in bi nam bili pripravljeni sofinancirati tudi prevozne stroške, samo da pridemo.

Z lepimi občutki smo, po dobrem kosilu prireditev zapustili, in se z vodičko sprehodili še po Zagrebu in si ogledali nekaj znamenitosti, nato pa smo se v pozno popoldanskih urah , odpravili proti domu.

Zapisala: Brigita Grubič

[/fusion_text][fusion_text]

FOTOGALERIJA

15. Maksimirske jeseni.

Foto: Marko Čavlovič

Foto: Karmen Štefe

[/fusion_text]

Povezane Objave