Evropski teden mobilnosti in PešBus v Medvodah, 16. – 22. 9. 2018

V letošnjem  Evropskem tednu mobilnosti smo bili tudi udeleženci Šole zdravja v Medvodah intenzivno vključeni v dogajanje.  Prostovoljke obeh telovadnih skupin smo vsak dan na dveh lokacijah spremljale otroke na poti v šolo, v okviru projekta Pešbus, ki ima ambicijo, navaditi  šolarje ponovno hoditi več peš.

Še bolj odmevna pa je bila skupna jutranja telovadba obeh telovadnih skupin in občinske uprave.   V tem tednu sta se naše telovadbe udeleževala tudi župan in podžupanja. Kolikor jima je dopuščal čas. Vsako jutro nas je telovadilo okrog 60, kar je bil res imeniten  pogled. V goste smo povabili tudi novo nastajajočo telovadno skupino iz Pirnič in sestrsko skupino z Broda.

Izredno pa smo bili veseli in ponosni, ko je župan ravno v naši sredi, po zaključeni telovadbi, prvič objavil svojo kandidaturo za nov mandat. V obrazložitvi, zakaj ravno z nami, je poudaril , da smo člani telovadnih skupin Šole zdravja zanesljivo eno najbolj pozitivnih jeder v Medvodah in se nam zahvalil za vse, kar s svojo energijo in dobro voljo doprinesemo skupnosti. Veliko nam pomeni, da smo opaženi in da nas skupnost sprejema. Z veseljem bomo iskali ideje za še pestrejše dogajanje in  za še večjo udeležbo pri jutranji telovadbi, kar je naša osnovna naloga in želja.

Zapisala Stanka Kozel

Na sliki, ki jo je posnel fotograf TV Medvode, je gasilska fotka  ene od naših telovadb v tednu mobilnosti.

 

Povezane Objave

Izpostavljeno

ARHIV OBJAV
Prihajajoči dogodki

marec, 2024