Predstavili smo se na Festivalu športa MB, 29. 9. 2018

V času Evropskega tedna športa, med 22. in 29. septembrom, so se v Mariboru zvrstile manjše in večje športne prireditve namenjene spoznavanju različnih vadb, klubov in športnih dejavnosti. Celotedensko dogajanje v okviru Evropskega tedna športa se je zaključilo v soboto 29. septembra, v Športnem parku Tabor, kjer se je od 15. ure dalje odvijal Festival športa Maribor 2018.
Na Festivalu športa MB se vsako leto predstavljao različni klubi in društva, dogodek pa poteka pod organizacijo Športne zveze Maribor v sodelovanju z Mestno občino Maribor. Letos se je na Festivalu športa predstavilo 16 različnih športnih organizacij, .ed njimi tudi Društvo šola zdravja.
Letošnji Evropski teden športa v Mariboru je imel še posebno težo, saj se Maribor ponaša z nazivom Evropsko mesto športa 2018. Zato so tovrstni dogodki v letošnjem letu za to mesto bili še posebej pomembni. S tovrstnimi dogodki Mestna občina Maribor, v sodelovanju s Športno zvezo Maribor in ostalimi športnimi institucijami si prizadeva spodbujati športno udeleževanje in povečevati delež športno aktivnega prebivalstva v mestu.

Povezane Objave