Udeležili smo se 18. Festivala za tretje življenjsko obdobje, 1. in 2. 10. 2018

Na 18. Festivalu za tretje življenjsko obdobje v Cankarjevem domu smo letos sodelovali z dva predavanja. V ponedeljek, 1. oktobra, se je dr. Grishin predstavil s predavanjem “Gibanje je življenje – mirovanje je smrt“. Predstavil je zakonitosti in vzroke bolezni ter nas na svoj, izredno zanimiv način popeljal po človeškem telesu. Poskušal je pojasniti kako preprečiti bolezen in kako kakovostno živeti, kar je tudi njegova zapoved in osnovni moto. 

V torek, 2. oktobra, se je s predavanjem “Telo kliče” predstavil Andraž Purger, prof. športne vzgoje. Pojasnil je kako naj prisluhnemo svojemu telesu, ko nas kliče. Pojasnil je na kakšen način se telo pogovarja z nami in smo se naučili prepoznati alarmne klice, ki nam jih pošilja. Ugotavljali smo kako so mišice, organi in čustva povezani. Ozavestili smo pomembnost gibanja, ki nam pomaga pri ohranjanju zdravja in spoznali vadbo, s pomočjo katere se uspešno soočamo v Društvu Šola zdravja.

Oba predavanja sta bila zelo obiskana, razdelili smo ogromno časopisov in zgibank, kar je zelo dobro za našo prepoznavnost.

Nekaj foto utrinkov je ujela Zdenka Katkič:

Povezane Objave