Čez 900 udeležencev na 10. rednem letnem občnem zboru članov, 22. 3. 2019

[one_full last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][fusion_text]
Tudi letos je naš občni zbor presenetil z rekordnim številom udeležencev. Kot ste opazili, bilo nas je veliko, čez 900 članov. Zelo pohvalno in tudi velika spodbuda za nas, ki se vsakodnevno trudimo, da društvo deluje tekoče. Športna dvorana Domžale je bila polna kot bi šlo za tekmo. Ravno pravšnja je za naš občni zbor.
Župan občine Domžale Toni Dragar, ki je tudi častni član našega društva, spoštuje in ceni vztrajnost naših članov in domžalske skupine podpira že od samega začetka. Vedno znova ga navdušimo s številčnostjo in oranžno barvo, ki se razliva po vsej domžalski občini in je vesel, da sta dr. Nikolay Grishin in Zdenka Katkič vztrajala pred desetimi leti in da se je ta slog življenja razširil po celi Sloveniji.
Na letošnjem občnem zboru smo gostili mag. Janeza Sodržnika (podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez), ki je povedal, da mi danes predstavljamo tisto za kar se oni ves čas zavzemajo v krovni organizaciji, in sicer zdrav način življenja, povezovanje in druženje, ne le gibanje pa športanje. “Vi predstavljate mnogo več kot 1000 gibov, ideal, ki bi ga naša družba mogla slediti! To pa so vrednote na katere smo malo pozabili – solidarnost in povezovanje, zato imate brezmejno podporo mene in naše organizacije. Zato je vaša naloga, da to miganje, ki ga izvajate vsako jutro, počnete še naprej in širite po vsej Sloveniji, naša naloga pa je, da to umestimo v sistem tako da bo za vas dobro, ne pa za nas. Če bo vse po sreči, upamo da bomo ob vaši 11. obletnici lahko rekli, no zdaj pa smo že v sistemu.
Naslednji govornik je bil akademik prof. dr. Franc Strle z Medicinske fakultete, ki je kot prvo izrazil začudenje nad tolikšno udeležbo članov iz vse Slovenije: “Toliko dobre volje, toliko moči, toliko energije, to je nekaj veličastnega. Sva čast!” V nadaljevanju nas je kot zdravnik opozoril, da bomo pozorni, ker je naše delovanje vezano za naravo. V naravi pa so različna tveganja, posledice pa so različne bolezni. Njegovo področje so klopi ter njihova nevarnost z okužbami. Dr. Strle nam je strokovno svetoval kako preventivno ukrepati in kako se jih rešiti, če jih dobimo. Povedal nam je tudi o možnostih cepljenja kot preventivi, nikakor pa nam ne odsvetuje hoje po naravi, nasproti, naj kar nadaljujemo s svojo dejavnostjo in naj se gibljemo čim več.
Govornikom se je pridružil tudi Dejan Crnek, predsednik Športne unije Slovenije in podžupan Mestne občine Ljubljana. V svojem nagovoru nam je čestital za vztrajnost pri redni jutranji telovadbi in javno pohvalil predsednico Zdenko Katkič: “To je v njenem stilu. Midva sva otroci Narodnega doma, tam sva vzgojena in tam sva se športno izpopolnjevala, njihova filozofija pa je, da zdravo telo krepimo z vajami in se tako duhovno razvijamo. Druženje, prijateljstvo in medsebojno spoštovanje. Ona nadaljuje to pot z Društvom Šola zdravja.” Čestital je vsem na vsakodnevnem gibanju in na tem, da smo zgled vsem ostalim, ki se nam še niso priključili, z našo vztrajnostjo pa nas bo vse več.  Izrazil je še svoje presenečenje nad številom udeležencev letošnjega Občnega zbora: ” Še nikoli nisem videl toliko članov nekega društva na Občnem zboru! Svaka vam čast! Hvala vam , ker ste, ker bogatite našo družbo z vašim dejanjem, ta projekt je vreden vsake podpore. Le tako naprej! Z vami smo!

Naprej se je nadaljevalo z uradnim delom občnega zbora. Seznanjeni smo z vsebinskim in finančnim poročilom društva v letu 2018 ter s poročilom Nadzornega odbora. Potem smo se seznanili z vsebinskim in finančnim planom društva za leto 2019. Sledile so nagrade in priznanja DŠZ našim članom. Za dodelitev častnega članstva je bil predlagan dr. Nikolay Grishin, kar so udeleženci občnega zbora enoglasno potrdili in odobrili z ogromnim ploskanjem. Izbrali smo tudi podpredsednico društva, Hano Premrl, univ. dipl. organizatorko dela, članico blejske skupine, ki se je predstavila celotnemu Občnemu zboru. Svojo predstavitev pa je začela s telovadbo, kot se spodobi za člane enega takega društva. Izvolitev za podpredsednico društva je občni zbor v celoti podprl.

O nagradah in priznanjih, ki smo jih podelili na 10. občnem zboru lahko preberete tukaj.

Po končanem uradnem delu je sledil sprehod ob Kamniški Bistrici, nato pa predstava Prof. Kuzma. Smeha je bilo več kot dovolj. Tako nam bo skoraj že pomladni dan v Domžalah ostal v spominu kot lep, prijeten in poln sončne svetlobe. Domov smo se odpravili zadovoljni, veseli in bogatejši za še kako prijateljstvo več.

Vsem udeležencem se zahvaljujemo za udeležbo na jubilejnem 10. rednem letnem občnem zboru Društva Šola zdravja!
Tekst in foto: Neda Galijaš
 
[/fusion_text][/one_full][one_sixth last=”no” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][/one_sixth][one_third last=”no” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][youtube id=”https://www.youtube.com/watch?time_continue=1135&v=C9fhLcIm1G4″ width=”600″ height=”350″ autoplay=”no” api_params=”” class=””][/youtube][/one_third][one_third last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][/one_third]

Povezane Objave