Festival zdravja, Mengeš, 6.-10. maj 2019

Zdravje je vrednota, ki jo gojimo od otroštva.

Ali bomo vsakodnevno hojo po stopnicah premagovali s trudom ali z lahkotnostjo, je odvisno tudi od tega, koliko smo sami pripravljeni storiti za svoje zdravje.

Z zdravim življenjskim slogom lahko učinkovito obvladujemo biološke dejavnike tveganja ter preprečujemo in zdravimo kronične bolezni. Pomoč pri spreminjanju nezdravega življenjskega sloga posameznik dobi v programih svetovanja za zdravje, ki se brezplačno izvajajo v Zdravstveno vzgojnih centrih (ZVC) zdravstvenih domov po vsej Sloveniji, tudi v Zdravstvenem domu Domžale.

V letošnjem letu smo se v Zdravstveno vzgojnem centru odločili, da se  s promocijo delavnic, ki jih izvajamo približamo  ljudem v posameznem  lokalnem  okolju. Na ta način omogočimo slehernemu posamezniku, da se lahko udeleži predavanj in prepozna možnosti, ki jih ponujamo.

Temu namenjamo Festival zdravja  v Mengšu, ki ga organiziramo skupaj z občino Mengeš prvi teden v mesecu maju.

V tem tednu  bomo vsak dan izvajali različne aktivnosti v obliki predavanj, delavnic in  meritev. Ob zaključku Festivala zdravja bomo v petek  izvedli test hoje na 2km na ploščadi pred Osnovno šolo Mengeš (Športni park).V celem tednu vam bomo z različnimi vsebinami predstavili področja, ki jih  obravnavamo.

                                       Festival zdravja v Mengšu

PONEDELJEK 6. 5. 2019 ob 18h PROMOCIJA ZDRAVJA IN PREDSTAVITEV ZDRAVSTVENO VZGOJNIH PROGRAMOV,

Heine Andreja, prof. zdr. vzg.

TOREK, 7. 5. 2019 od 9-11h

 

TEHTANJE Z ANALIZO TELESNE MASE
SREDA 8. 5. 2019 od 8-12h

 

BREZPLAČNE MERITVE HOLESTEROLA, KRVNEGA SLADKORJA IN KRVNEGA TLAKA

TESTIRANJE TELESNE PRIPRAVLJENOSTI ALI SEM FIT?

ČETRTEK 9. 5. 2019 od 9-11h TEHNIKE SPROŠČANJA, Heine Andreja, prof. zdr. vzg.
ČETRTEK 9. 5. 2019 ob 18h STRES IN IZGORELOST, Danijela Fiket, dr. med., specialistka psihiatrije
PETEK 10. 5. 2019 od 9h-12h TEST HOJE NA 2KM, Ploščad pred OŠ

V prostorih MLADINSKEGA CENTRA MENGEŠ, Slovenska c. 28, Mengeš

Odločitev o udeležbi je stvar vsakega posameznika. Vemo, da je za spremembo določenega vedenja in utečenih navad potrebno veliko truda, motivacije in vztrajnosti, kar je težje kakor se naučiti nekaj povsem novega.

Izkoristite priložnost , ki vam bodo ponujene v okviru Festivala za zdravje v vaši občini in se ga udeležite.  Slišali in izvedeli boste marsikaj novega in zanimivega in zagotovo doživeli novo izkušnjo, ki vam bo dala moč pri skrbi za vaše fizično in duševno zdravje in uspešno soočanje s težavami vsakodnevnega življenja.

Udeležba na Festivalu zdravja v Mengšu je brezplačna.

Heine Andreja, prof. zdr. vzg., vodja zdravstveno vzgojnega centra ZD Domžale

 

 

Povezane Objave