Udeležili smo se sejma za zrele generacije, Pravo doba 50+ v Zagrebu, 16. 5. 2019

Na povabilo organizatorja Zagrebškega velesejma in soorganizatorjev Mesta Zagreb – Mestni urad za socialno zaščito in invalidnih oseb in Zaklade Zajednički put, v četrtek  16. maja smo s skupinami gorenjske regije ( Kranj – Šorlijevo naselje, Kranj- Stražišče, Medvode -Center, Medvode -Preska, Bohinjska Bela ter Ljubljana Vižmarje-Brod) obiskali  Zagreb, z namenom predstavitve Društva šola zdravja  na 6. Sejmu »Pravo doba 50+« v Zagrebu.

Ne glede na slabo vremensko napoved ter manjšo udeležbo kot po navadi, saj maja po vsej Sloveniji poteka veliko dogodkov in člani Društva Šola zdravja smo prisotni na veliko različnih lokalnih in občinskih prireditev. Zbralo se je okrog 40 članov, ki smo z dobro voljo in veliko pričakovanja odpotovali v Zagreb, saj ga večina članov ni videla še od mladostniških dni.

Naša predstavitev na sejmu je bila napovedana za 16. uro, tako smo dopoldanski čas izkoristili za ogled Zagreba in sicer, pod vodstvom lokalne vodičke Gordane Maravič. Vreme nam je šlo na roko in smo uspeli videti največje znamenitosti Zagreba kot so  katedrala, Trg Bana Jelačiča in še druge mnoge znamenitosti.

Bili smo tako prijetna skupina, ki je z dobro voljo in polno energije uspela pregnati slabo vreme in smo si uspeli ogledati njihove znamenitosti v sicer nekoliko hladnem vremenu, vendar brez kapljice dežja.

Po krajšem okrepčilu smo se odpravili na sam kraj velesejma, kjer so nas gostoljubno sprejeli in kaj hitro smo pričeli s svojo 20 minutno predstavitvijo naših vaj » 1000 gibov« in Društva šola zdravja nasploh.

Ker je bilo na sejmu čutiti dobro energijo in sproščenost, smo se odločili, da podaljšamo naš obisk in smo si z veseljem ogledali vse predstavitve drugih lokalnih skupin, nekaterim pa smo se prav od srca nasmejali.

Dobre volje in polni lepih vtisov smo  se v večernih urah odpravili proti domu, z lepo mislijo, da se kaj kmalu vrnemo.

Zapisala: Brigita Grubič

Foto: Brigita Grubič in Dragica Hočevar

 

Povezane Objave