Skupine iz Maribora in okolice so se 1. junija udeležili dveh prireditev na dveh lokacijah

Bil je 29. športni vikend Maribora, ki ga organizira Športna zveza Maribor in je potekal čez vikend od 1. – 2. junija 2019. Na več lokacij so se dogajale različne športne aktivnosti. Lokacija na kateri so telovadili člani iz mariborskih skupin je bila ob 9. uri na mariborskem Pohorju na Trikotni jasi. Pravijo, da so se potrudili in pešačili na Trikotno jaso izpod spodnje postaje vzpenjače, da bi tega dne delček čudovitega Pohorja na oranžno obarvali i,
Vodja Erika Rajšp poetično pravi: “Malce smo se zasopihal, pa nadihali svežine zraka, razgibali s 1000 gibi ude naše, zbistrili naše glave, zapeli in nasmejali, prešerne volje se malce z vodo osvežili , kavico okrepili. Nekateri se na vrh Pohorja podali, ostali se v dolino sprehodili. Mariboru pokazali smo, da kljub letom gibanje in zdravje na prvo mesto postavljamo, še zmoremo in veliko pozitivne energije premoremo, radi se družimo in poveselimo. Super uspešni smo bili z več kot 60 prisotnimi.”

Istočasno, ob 9. uri, se je na drugi lokaciji v Mestnem parku (na zelenici blizu Zdravstvenega doma) ob 9. uri dobila druga skupina oranževcev, ki so telovadili v okviru humanitarnega projekta “Nemogoče je samo beseda“. Približno v eni uri so naredili nekaj dihalnih vaj, razgibali sklepe, naredili vaje za mišice in ravnotežje.Vsekakor, luštno so se imeli.

 

Povezane Objave