Včeraj (11. septembra 2019) smo člani in članice Društva Šola zdravja iz Ljubljane in okolice obarvali Ljubljano z oranžno in je takoj tudi vreme spremenilo svoje načrte. Imeli smo lep sončen dan. Množičnega srečanja in prikaza jutranjega razgibavanja se je udeležilo približno dvesto naših članov, ki smo z vajami “1000 gibov” prispevali svoj delež v projektu Razgibajmo Ljubljano. Telovadili smo v parku Zvezda zraven Kongresnega trga. Saj se že nekaj let udeležujemo te prireditve, kar je odlična priložnost za srečanje naših članov iz Ljubljane in okolice, ker tako združeni najbolj predstavimo naše društvo in telovadbo v središču Ljubljane. Istočasno pa je v mestu bil LUPA festival NVO na katerem smo imeli možnost seznaniti mimoidoče Ljubljančane z našim društvom, skupinami in projektom “1000 gibov” na stojnici.

Po telovadbi so se nekateri odpravili na pohod proti Ljubljanskemu gradu, drugi na kolesarjenje po Barju in okolici, nekateri pa na panoramski ogled Ljubljane iz žabje perspektive.

Kolesarji so se odpeljali v dolino Drage. Pot jih je peljala ob dolenjski železnici do Lavrice, nato pa v osrčje Barja do ostankov koliščarjev v občini Ig, najbolj vztrajne pa še v dolino Drage, kjer so uživali v prečudovitem objemu narave s sedmimi prelivajočimi se ribniki, na katerih so našli labode, račke in druge ptice, celo bobrišče. Nazaj jih je pot peljala skozi Ig, Iško loko in Mateno proti izhodišču v Ljubljano. Ker so vmes malo zašli, se je izlet nekoliko podaljšal, a vseeno lepo in prijetno zaključil ob 17. uri. Naslednjič upajo, da se jim pridruži še več naših članov.

Pika Trpin in Neda Galijaš