Testirali smo se za ZDRAVE ARTERIJE, Ljubljana – Kodeljevo, 14. 9. 19

V okviru Zavoda Zdrave Arterije smo se 14. septembra odzvali dogodku Karton zdravja, ki so ga organizirali v Športnem Parku Kodeljevo, katerega namen je bil, da se ljudi na zanimiv in interaktiven način izobrazijo ter ozavestijo o problematiki zamašenih žil, o posledicah prepoznega odkritja ter o preventivnih ukrepih. Nekaj naših članov se je udeležilo dogodka in opravilo meritev gleženjskega indeksa ter meritev telesne pripravljenosti.

Z dogodkom želijo promovirati zgodnje odkrivanje periferne arterijske bolezni (PAB), pravočasno in ustrezno zdravljenje ter spodbujati zdrav življenjski slog in telesno aktivnost skozi vse življenje. Le tako lahko zmanjšamo tveganje za nastanek bolezni zamašenih žil. Ta je med najpogostejšimi skritimi vzroki za hujše srčno-žilne zaplete in pogosto vodi v infarkt, gangreno, amputacijo noge, ali celo prezgodnjo smrt. Kar 70% ljudi, ki ima bolezen zamašenih žil, se le-te ne zaveda zaradi njene asimptomatske narave.

Program je vseboval 15 minutno ogrevanje, kar smo izvajali člani Šole zdravja, pol je sledilo kar nekaj postaj, ki se nanašajo na telesno pripravljenost in gleženjski indeks.

foto: Zdenka Katkič

 

Povezane Objave

Izpostavljeno

ARHIV OBJAV
Prihajajoči dogodki