Olimpijski dan starejših, Moravske Toplice, 24. 9. 2019

[one_full last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][fusion_text]Na povabilo OKS  so štajerske skupine iz Ptuja in okolice ter iz Maribora z okolico v torek Moravske toplice obarvali oranžno. Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je v sodelovanju z Društvom Šola zdravja, Športno zvezo Moravske Toplice–regijsko pisarno OKS-ZŠZ in Občino Moravske Toplice v sklopu Evropskega tedna športa 24. septembra med 9. in 14. uro pripravili Olimpijski dan starejših.

Zelenica v Termah 3000 se je obarvala v oranžno in navihano gibala in migala, prepevala se veselila in tudi potila.
Po opravljenih meritvah zadovoljni ugotavljamo, napredujemo, procese staranja ustavljamo in nismo še za staro šaro.
Čudovit sončen z oranžno energijo 200 udeležencev obarvan dan!” – je napisala Erika Rajšp, vodja podružnice DŠZ Maribor in okolica.

Primer dobre in uspešne prakse je bil izveden v preteklem letu v Piranu in Mariboru, kjer je okoli 200 starejših merjencev dobilo strokovno mnenje zdravnika ali kineziologa. Najbolj pomembno je bilo, da so bili udeleženci meritev s storitvijo izredno zadovoljni in da so poleg dobre in pozitivne družbe dobili tudi koristen napotek za naslednje korake v bližnji prihodnosti.

[/fusion_text][fusion_text]

[/fusion_text][/one_full]

Povezane Objave