Evropski teden športa in testiranje telesne zmogljivosti, 29.9.2021

V sredo, 29. septembra 2021 smo se na vadbi pred taborniškim domom v Miklavžu na Dravskem polju zbrale članice Društva Šola zdravja iz obeh skupin naše občine, skupine Magnolije Miklavž in Avio Skoke. Tako smo razgibane in opremljene z dobro voljo pričakale ekipo Olimpijskega komiteja Slovenije, ki je izvedla testiranje naših telesnih zmogljivosti –  moči, vzdržljivosti, gibljivosti in ravnotežja. Strokovno usposobljena meritelja, ki sta vodila testiranje, Nika in Matej, sta nam predstavila, kaj se bo naslednjo dobro uro dogajalo.

Potem, ko smo izpolnile vprašalnike glede naše športne aktivnosti in morebitnih zdravstvenih težav, se nas je 17 testirank razdelilo v dve skupini. Testiranje je obsegalo stopanje na step, skakanje t.i. Jumping Jack-a, stoja na eni nogi z odprtimi in zaprtimi očmi, sedanje in vstajanje s stola, upogib trupa naprej v sedečem položaju, ohranjanje položaja deske in sklece. Če se je zdelo, da smo imele na začetku testiranja zaradi vznemirjenosti malo treme, smo se do konca testiranja dodobra sprostile. Ni manjkalo niti spodbujanja, niti ploskanja ob uspešnih rezultatih testiranja. Po uri in pol smo opravile vse teste in testiranje zaključile dobre volje in zadovoljne s svojimi rezultati. Analizo naših dosežkov bomo v prihajajočih dneh prejele po elektronski pošti.

Celotno dogajanje je pospremila tudi snemalna ekipa RTV Slovenija. Nekaj utrinkov s testiranja je na tej povezavi, dogodek je predstavljen tudi v oddaji za razgibano življenje Migaj z nami na TV SLO2.

Zapisala: Nataša Sinovec, vodja skupine Magnolije Miklavž
Uredila: Neda Galijaš
Foto: arhiv Olimpijskega komiteja Slovenije

 

Povezane Objave

Izpostavljeno

ARHIV OBJAV
Prihajajoči dogodki