Ob 5. obletnici skupine Novo mesto – Birčna vas

Aprila 2018 smo članice Šole zdravja tudi v naši KS Birčna vas, občina Novo mesto, začele z aktivnostmi za pridobivanjem novih članov za izvajanje razgibavanj po “METODI 1000 GIBOV” dr. Nikolaya Grishina. Zagon skupine na podeželju je zagotovo zahteval več vloženega dela in osebne zagnanosti kot v mestnem okolju tudi zaradi razmišljanja in pogledov vaščanov o takem načinu razgibavanja in skrbi za lastno telo in zdravje. Najuspešnejši je bil osebni stik z možnimi člani in članicami. Zanimanje je bilo kar veliko, članstvo je pričelo  naraščati. Trenutno ima ŠZ Birčna vas 20 članov iz več vasi KS Birčna vas. Enajst  članic  se je  udeležilo izobraževanega  seminarja in pridobilo certifikat za vaditelja vaj. Vaje smo predstavile  ob prazniku  Krajevne skupnosti Birčna  vas, ob zaključku  OŠ, Podružnice Birčna vas in  na zboru  članov Društva upokojencev KS Birčna  vas. Navezali smo stike s sosednjo KS Uršna sela, da  bi  tudi  pri  njih  pričeli  z  razgibavanjem. Uradno smo se registrirali 4. oktobra 2018. V poletnih mesecih so se nam pri jutranji vadbi priključili tudi vnuki in vnukinje naših članic, med drugim tudi 8-letna Lucija in 7-letna Julija iz San Francisca z njuno  mamico.

Član naše skupine je že po nekaj mesecih razgibavanj, v mesecu maju 2019 prehodil 900 km dolgo Jakobovo pot – Camino. Verjamemo, da mu je bilo na poti, ki je izredno naporna, v pomoč tudi redna nekajmesečna vadba v okviru naše skupine. Enkrat tedensko nekatere  članice igramo  pikado, enkrat tedensko pa izvedemo pohod na bližnji vrh Sv. Vid na Ljubnu, ki je visok 546 metrov. Ob  koncu  vadbe zapojemo  našo  himno, ob druženju  popijemo kavico/čaj  in si  poleg  razgibavanja napolnimo  želodček  in  dušo. Zavedamo se, da tudi druženje po vajah ogromno pomeni za pozitivno klimo članov skupine.

Člani Šole zdravja Birčna vas smo tako na različne načine poskrbeli, da sta se počutje in gibljivost naših teles zelo izboljšala. Izjemno veseli smo, saj smo 11. oktobra 2023 praznovali 5. obletnico  našega delovanja.

Članek zapisala: Ana Ponikvar, vodja skupine ŠZ Birčna vas

HIMNA  SKUPINE ŠZ BIRČNA  VAS (po  melodiji   »NA ROBLEK«)
Himno sestavila: Marjana  Golob

ZJUTRAJ  TELOVADIMO,
VEDNO  DOBRE  VOLJE  SMO,
SKUPAJ KAVO  SPIJEMO ,
CELI  DAN  PRAV SREČNI  SMO.
ČE  BOMO  TELOVADILI,
BOMO  VEDNO ZDRAVI  BLI,
VSI V ORANŽNO  OBLEČENI,
BOMO  BIRČNO  VAS  POLEPŠALI.

 

Povezane Objave

Izpostavljeno

ARHIV OBJAV
Prihajajoči dogodki