Izobraževanje – Vaje po metodi “1000 gibov” – Žiri, 11. 1. 2024

Predavanje, ki smo ga imeli 11. januarja v Muzeju Žiri v Žireh,  je bilo namenjeno novi skupini Žiri, ki je nastala 3 mesece po ustanovitvi skupine Dihamo z naravo. Za nove člane je pomembno, da dobijo vpogled v posamezne vaje in čemu je posamezna vaja namenjena.  Na predavanju, ki ga je vodil Andraž Purger, prof. športne vzgoje, je bilo udeleženih 46 oseb.

Na predavanju so se udeleženci v prvem delu seznanili z Društvom Šola zdravja in smernicah društva za prihodnost.  Seznanili so se z nekaj teorij o raziskavah in zadnjih ugotovitvah glede gibanja, z razlogi za umrljivost,  s pravilno prehrano,  z vadbo za moč, kakšne so prednosti hoje, kakovostno staranje, definicija starosti, samostojnost,kinestetični kvocient. Prav tako so se seznanili s projektom Dihamo z naravo, ki je pomembna nadgradnja jutranje vadbe, saj je skrb za duševno zdravje ključ do sprejemanja in spuščanja čustvenih izzivov. Andraž jim je razložil kaj se dogaja v telesu med samo vadbo. Za vse, ki niste bili prisotni, poudarek je na fasciji, ki ima pomembno vlogo pri učenju motoričnih vzorcev,

Drugi del predavanja je bil namenjen sospoznavanju in učenju pravilne izvedbe vaj 1000 gibov. Člani so najprej sami demonstrirali in razložili posamezno vajo, potem pa je Andraž dopolnil oziroma popravil, če je bilo potrebno z razlago in prikazom posamezne vaje.

Nekaj foto utrinkov:

Povezane Objave