Metoda 1000 gibov v teoriji in praksi, Radenci

Prvič smo organizirali izobraževanje v Radencih (6. junija 2024), kjer se je udeležilo mnogo okoliških skupin, kljub bujnemu rastju na vrtovih in prav tako 2 novi iz bližnje okolice. Skupaj se nas je udeležilo 34.

Predavanje se je začelo z obilo mero socialnega stika, predstavljanje svojoe vadbene skupine. Tako so se udeleženci še bolj povezali in informirali kaj počnejo drugie skupine. Po spoznavnem krogu se posvetimo vaditeljem. Vaditelji morajo biti vzor v lastni skupini zatorej posedujejo dodatno znanje o delovanju društva, njegovih ciljev in namena. .

V drugem delu predavanja smo se posvetili dihanju. Spoznali smo dihalni aparat, pomen dihanja, dobre in slabe vzorce dihanja ter se naučili nekaj praktičnih vaj, ki pomagajo udeležencem pri izvajanju vaj iz priročnika. .

Zadnji najdaljši del predavanja, smo se poglobili v strukturo vaj iz priročnika in vsako posebej analizirali. Ključ dobrega izvajanja vaj je njihovo razumevanje. Katera vaja za katero mišico, kaj je njen smisel? To so pomembna vprašanja, na katera, če imajo vadeči odgovor, pomagajo pri izvedbi. S pregledom in demonstracijo vsake vaje je sledil zaključek in podelitev potrdil o udeležbi.

Simon Jurmić dipl. kin.

Povezane Objave