10. Telovadili smo v Piranu, 1. 9. 2018

[one_third last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][youtube id=”https://www.youtube.com/watch?v=zCqUjnQjY7M&feature=youtu.be” width=”600″ height=”350″ autoplay=”no” api_params=”” class=””][/youtube][/one_third][one_full last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][fusion_text]

Dočakali smo že deseto srečanje vseh skupin Društva Šola zdravja, ki je bilo v soboto 1. septembra 2018 na Tartinijevem trgu v Piranu.  Prisotne je nagovorila podžupanja Občine Piran Vojka Štular in idejni utemeljitelj društva Šola zdravja dr. Nikolay Grishin. Pridružili sta se jima z besedami dobrodošlice tudi Ema Perkovič in Zdenka Katkič.

Prvič so se vse skupine Šole zdravja srečale v Piranu 22. septembra leta 2009, ko se je srečanja udeležilo okrog 180 telovadcev iz takrat delujočih enajstih skupin. Letos je na Tartinijevem trgu, kljub dežju, bilo okrog 1390 članov iz cele Slovenije. Trenutno je aktivnih 160 skupin po vseh dvanajstih regijah, delujejo pa v 68-ih občinah. Dogodek je del nacionalnega projekta “Slovenija v gibanju”, ki združuje vse športno-rekreativne prireditve in redne vadbe po Sloveniji.

Telovadni dan v Piranu, ki je del projekta Fundacije za šport in ŠUSa Slovenija v gibanju smo udeleženci sreačnja zaključili prijetno, polni novih vtisov in prijateljstev. Po vsakem takem srečanju smo bogatejši za nekaj novih članov, kar je tudi namen Društva Šola zdravja, ki ga podpira Ministrstvo za zdravje RS in je del aktivnosti Nacionalnega programa Dober tek Slovenija, s katerim se želijo izboljšati prehranjevalne in gibalne navade prebivalstva.

Prireditev je uspela, kljub dežju v jutarnjih urah, saj se je pol dan naredil lep in sončen kot se za oranževce s sončno barvo spodobi.

 

[/fusion_text][/one_full]

Povezane Objave