Gremo peš! – Evropski teden mobilnosti v Medvodah (16.-22. 9. 2019)

Evropski teden mobilnosti v Medvodah so člani naših dveh medvoških skupin (Center in Preska) vzeli zelo resno. Vsako jutro v tem tednu (16. – 22. 9. 2019) se zberejo ob 8. uri in predstavijo našo jutranjo telovadbo občanom. Letošnja nit Evropskega tedna mobilnosti je “Gremo peš“! In so to dobesedno upoštevali, pa so en dan mahnili na izlet čez medvoško polje. Hodili so uro pa pol, vmes so obiskali cerkev na Ladji, prečkali so brv čez Soro, nadaljevali pot ob Sori, mimo kopališča v Goričanah in se po drugi strani reke vrnili v središče mesta.

Naslednji dan so so se iz središča Medvod napotili proti delu naselja Preska, se povzpeli na Čeren in prek Habjanove gmajne prispeli na vrh z ‘energijsko skalo’ ter se mimo jahalnega centra spustili v Žlebe, kjer so se po Cesti v Žlebe vrnili v Presko in Medvode.

Medvoški oranževci se ne ustrašijo deževnega jutra. Tudi danes zjutraj (sreda, 18. 9.) v tednu mobilnosti so na medvoški cesti pri “Mačkah” zopet predstavili telovadbo 1000 gibov. Tako bo tudi v četrtek in petek, potem se vrnejo na obstoječi lokaciji v Presko in na ploščad Moto kluba. Odlično opravljena naloga medvoških skupin!

 

 

Povezane Objave