Prejšnji teden (15. – 17. julij 2020) smo imeli regijski posvet in srečanje s skupinami, ki delujejo na Goriškem. Zaradi varnostnih ukrepov, ki so še vedno aktualni, smo posvet opravili v dveh terminih in na dveh lokacijah. V sredo popoldan (15. 7.) smo v prostorih krajevne skupnosti Žapuže imeli posvet z vodjo in namestnicama skupine Ajdovščina, pridružila pa sta se nam tudi vodja in namestnica skupine Vipava. Naslednje jutro (16. 7.) smo imeli posvet z vodji in namestniki skupin Most na Soči in Tolmin. Posveta na Goriškem se je skupaj udeležilo 19 članov.     

V Mostu na Soči smo podelili nagrado in priznanje za leto 2019 članici Jožici Gerbec iz skupine Most na Soči, ki jo društvo podeljuje zaslužnim članom-prostovoljcem enkrat na leto. Po končani vadbi »1000 gibov«, ki jo je vodila predsednica Zdenka Katkič, smo v lepem ambientu kampa Senca nadaljevali z regijskim posvetom skupin iz občine Tolmin.

Naslednje jutro (17. 7.) smo se pridružili jutranji vadbi skupine Tolmin. Kako pisano in pestro je bilo je razvidno iz fotografij.

Tekst in foto: Neda Galijaš