Regijsko srečanje z goriškimi skupinami Društva Šola zdravja

Prejšnji teden (15. – 17. julij 2020) smo imeli regijski posvet in srečanje s skupinami, ki delujejo na Goriškem. Dogodek je del vseslovenskega programa Športne unije Slovenije – Slovenija v gibanju/Aktivno staranje, ki združuje vse športno-rekreativne prireditve in redne vadbe po Sloveniji ter spodbuja gibanja med različnimi generacijami. Projekt se izvaja na nacionalni ravni skozi celo leto, rekreativci lahko izbirajo med širokim naborom različnih prireditev v spletnem koledarju Slovenija v gibanju. Prireditve so se udeležile predsednica Zdenka Katkič, podpredsednica Bernardka Krnc in sodelavke Brigita Grubič in Neda Galijaš). Zaradi varnostnih ukrepov, ki so še vedno aktualni, smo srečanje opravili v dveh terminih in na dveh lokacijah. V sredo popoldan (15. 7.) smo se v prostorih krajevne skupnosti Žapuže srečali z vodjo in namestnicama skupine Ajdovščina, pridružila pa sta se nam tudi vodja in namestnica skupine Vipava. Naslednje jutro (16. 7.) smo se srečali v Tolminu z vodji in namestniki skupin Most na Soči in Tolmin. Srečanja in posveta na Goriškem se je skupaj udeležilo 44 članov.

V Mostu na Soči smo podelili nagrado in priznanje za leto 2019 članici Jožici Gerbec iz skupine Most na Soči, ki jo društvo podeljuje zaslužnim članom-prostovoljcem enkrat na leto. Po končani vadbi »1000 gibov«, ki jo je vodila predsednica Zdenka Katkič, smo v lepem ambientu kampa Senca nadaljevali z druženjem in z regijskim posvetom skupin iz občine Tolmin.

Naslednje jutro (17. 7.) smo se pridružili jutranji vadbi skupine Tolmin. Kako pisano in pestro je bilo, razvidno je iz fotografij.

Tekst in foto: Neda Galijaš

Povezane Objave

Izpostavljeno

ARHIV OBJAV
Prihajajoči dogodki