NOVIČKE, december 2020

[fusion_text]

Pozdravljeni člani in članice Društva Šola zdravja!

_____________________________________________________________________________________________

Ker vadba v živo še ni mogoča, zaradi ukrepov vlade za zajezitev epidemije COVID-19, smo se v društvu odločili, da posnamemo film z “vajami  po metodi 1000 gibov” od začetka do konca. Želimo vam omogočiti, da tudi v času omejitev, lahko nadaljujete z vadbo “1000 gibov” doma. 

Film z naslovom “Šola zdravja vsako jutro ob 7.30h“, je na ogled na tej youtube povezavi:

https://www.youtube.com/watch?v=hFCVlIfMCww

_____________________________________________________________________________________________

LOKALNE TV

Lokalnim televizijam po vsej Sloveniji smo predlagali, da film “Metoda 1000 gibov” uvrstijo v svoj redni jutranji program, ker veliko ljudi nima interneta in ne more spremljati telovadbe preko youtube kanala.

Vabilu so se odzvale naslednje televizije:

TV VAŠ KANAL s predvajanjem so začeli že v sredo 2. decembra ob 9.30. uri. Tako bo vsako sredo v decembru 2020 ob 9.30. uri. Če jim uspe bodo tudi večkrat na teden. Z opcijo 7 dni nazaj, lahko film predvajate vsak dan ob katerikoli uri želite.

TV BLED, ki so film začeli predvajati v soboto 5. decembra 2020 ob 8.15.  TV BLED lahko spremljate v okviru Telemachove digitalne sheme (3. lokalni program) in na EON.tv.

ETV HD (Zasavje), ki so film začeli predvajati v ponedeljek 7. decembra ob 8. uri. Televizija ETV HD pokriva celotno Zasavje in še dve drugi občini: Zagorje ob Savi, Trbovlje, Hrastnik, Litija, Šmartno pri Litiji in Moravče.

–  ZASAVSKA TV (Trbovlje) – vsak dan ob 8. uri.

  KTV Slovenska Bistrica  – vsak dan ob 8. uri.

TV MEDVODE, bo film predvajala v tednu od 7. – 11. 12. 2020 ob 8. uri z možnostjo podaljšanja.

  GORENJSKA TV vsak dan ob 8. uri. Predvajanje je možno spremljati tudi preko interneta v živo.

–  VASCOM TV (Pivka) – vsak dan ob 8. uri. Predvajati so začeli v sredo 9. decembra.

–  GO TV (Goriška) – Začnejo v ponedeljek 14. decembra ob 15.30, ostale dneve pa ob 12. uri. Predvajanje je možno spremljati tudi preko interneta v živo.

  AS televizija (Murska Sobota) – Začnejo v soboto 12. decembra ob 8. uri. Termini:

              sobota, 12.12.2020, ob 8. uri
              ponedeljek, 14.12.2020,  ob 8. uri
              torek, 15.12.2020,  ob 8. uri
              četrtek, 17.12.2020  ob 8. uri
              sobota, 19 .12.2020,  ob 8. uri
              ponedeljek, 21.12.2020,  ob 8. uri
              torek, 22.12.2020,  ob 8. uri
              četrtek, 24.12.2020,  ob 8. uri

–  Kabelska TV (Ormož) – vsak dan ob 8. uri. Predvajati začnejo naslednji teden (14. december).

–  Koroška Regionalna TV (Slovenj Gradec) – vsak dan ob 8. uri. Predvajati začnejo 11. decembra.

–  STV (Savinjska TV) – ob sredah ob 8. uri. Bodo pripravili plan za več dni zapored. Dostopni tudi preko facebok profila

–  ORON TV (Notranjska TV) – Tri krat tedensko ob 8. uri. Bomo naknadno sporočili katere dneve bodo predvajali film. Z opcijo 7 dni nazaj, lahko film predvajate vsak dan ob katerikoli uri želite.

–  R KANAL + (Ribnica) – Tri krat tedensko (ponedeljek, sreda in sobota) ob 8. uri. Začnejo v ponedeljek 14. decembra.

VI-TEL (Primorska TV) – 2x tedensko ob 8. uri (naknadno bodo sporočili kdaj) . Začnejo naslednji teden. Vidni so na Siol, T-2, Amis in Ka TV Nova Gorica)

TV URŠLJA (Kabelska TV Ravne) – ob nedeljah ob 12. uri. Začnejo v nedeljo 13. decembra.

  • SIP TV – predvaja video posnetek s Silvo Purgaj vsako jutro tudi sob. in ned. ob 8. uri.
  • EPOSAVJE – predvaja vsak dan video posnetek z Heleno Španovič ob 7.30.
  • PeTV (Ptuj) – predvaja vsak dan video posnetek z Heleno Španovič ampak ob različnih urah.

Odzvale so se še naslednje lokalne televizije, čakamo njihove termine in jih naknadno sporočimo: ATM TV, BKTV, Koroška TV, TV LEP, TV Arena.

______________________________________________________________________________________

IZOBRAŽEVANJA

Dr.Nikolay Grishin

https://www.studio-orhideja.com/brezplacni-nasveti/

_______________________________________________________________________________________________

e-ČASOPIS 2021

Telesna vadba ima dokazano pozitivne vplive na psihično in čustveno stanje posameznika, kar smo v Društvu šole zdravja v preteklosti že dokazovali s številnimi raziskovalnimi študijami, ki so jih opravili strokovnjaki različnih strok. Ko smo lani razmišljali o tem kako bi k časopisu, ki vsako pomlad prinaša pregled dela v društvu v preteklem letu, nam približa družabne aktivnosti naših članov in nenazadnje prinaša tudi dobre nasvete strokovnjakov iz različnih strok, dodali še medletno spletno varianto, se nam ni niti sanjalo, da bo spletni časopis morda postal naša edina možnost oziroma realnost, ki jo bomo lahko kratkoročno izpeljali. Prosim vas, da bi kljub težavam v vsakdanjem življenju in zapori javnega življenja in s tem našega druženja, ki nam je ob vsakodnevni vadbi tako ljubo, pisali o izkušnjah in dogodkih, ki so krojili usodno leto 2020.

V 2021 zaradi nejasne situacije tako v državi, kot tudi v društvu verjetno ne bo mogoče tiskati časopisa in ga bo nadomestila elektronska oblika v več delih.

Prvi del, ki bo na spletu objavljen konec januarja 2021, bo namenjen predvsem dogajanju v društvu v letu 2020, zato k pisanju vabim vse nove skupine in skupine, ki so bile morda v zadnjih letih zaradi prostorske stiske v tiskanem mediju izpuščene. Da bi vsebine ne bile preveč enolične, si želimo tudi anekdot in opisov smešnih in veselih dogodkov, predvsem pa vabimo člane, ki pišejo poezijo (pesmi ne moremo krajšati, zato naj ne bodo predolge).

Kljub dejstvu, da bo torej časopis 2021 precej drugačen, kot je bil lanski, pa vam v prilogi pošiljam navodila za oblikovanje posameznih člankov.

Prosimo, da članke za prvi del e-časopisa  pošljete najkasneje do 24.12. 2020  na naslov: casopisdsz1@gmail.com.

______________________________________________________________________________________________

NIJZ-sporoča in prosimo, da delite naprej:

Posredujemo vam informacijo o novi številki telefona za psihološko podporo prebivalcem ob epidemiji 080 51 00.
Prepoznamo vas kot pomembne partnerje in zaveznike v skrbi za duševno zdravje prebivalstva. Vljudno vas prosimo, da po svojih močeh in zmožnostih zagotovite, da številka in ključne informacije v zvezi z njo doseže čim več oseb v vašem neposrednem delovnem okolju, lahko pa jih širite tudi posredno, če ocenite, da zmorete in se vam to zdi smiselno.

Številka je namenjena vsem osebam, ki zaradi danih razmer občutijo psihično stisko. Med slednjimi se lahko znajde kdorkoli med nami, tudi zaposleni v službah, ki so namenjene takšni ali drugačni podpori prebivalcem. Posredno pa številka lahko koristi vsem tistim znotraj vašega okolja, ki se redno srečujejo z različnimi populacijami, z osebami v potencialni ali dejanski stiski oziroma z ranljivejšimi na splošno, ker so le-ti bolj dovzetni za negativne vplive pandemije in zaščitnih ukrepov.

Društvo Šola zdravja
predsednica društva
Zdenka Katkič[/fusion_text][fusion_text]Click edit button to change this text.[/fusion_text]

Povezane Objave

Izpostavljeno

ARHIV OBJAV
Prihajajoči dogodki