VABILO – Prihod Slovenske bakle in slavnostna otvoritev projekta Maribor – Evropsko mesto športa 2018 – 24.01.2018

Vabilo – Prihod Slovenske bakle v Maribor – Evropsko mesto športa 2018

Mestna občina Maribor in Športna zveza Maribor se te dni pospešeno pripravljata na prvi večji športni dogodek letos. Na trg Leona Štuklja bo 24. januarja v spremstvu mariborskih športnikov, olimpijcev in pomembnih osebnosti športa pri nas prispela Slovenska bakla. Dogodek bo za Maribor posebnega pomena, saj ga bo zaznamovala uradna otvoritev projekta Maribor – Evropsko mesto športa 2018.

Dogodek, ki se bo odvijal od Trga Svobode vse do Trga Leona Štuklja in potekal med 16. in 18. uro, bo v center Maribora zagotovo privabil številne ljubitelje športa, najmlajši pa se bodo na dogodku lahko preizkusili v različnih športnih izzivih: od hokejskih strelov na gol, streljanja v tarčo, do spretnostnega poligona. Skupine našega društva Šola zdravja iz Maribor in okolice se bodo udeležile vsaj z nekaj člani v oranžnem in z plakati Šole zdravja in skupin, dogodka.

Bakla bo na trg prispela okrog 17. ure, slavnostni prihod pa bodo pospremili nekateri mariborski olimpijci ter dobitniki olimpijskih odličij, župan MO Maribor dr. Andrej Fištravec, predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec ter častni gost, predsednik Evropskih olimpijskih komitejev Janez Kocijančič. Slovensko baklo bo vseskozi spremljal Tomaž Razingar, olimpijec in nekdanji kapetan slovenske hokejske reprezentance, ki bo na olimpijskih igrah v korejski Pjongčang peljal slovenske navijače.

 

Povezane Objave

Izpostavljeno

ARHIV OBJAV
Prihajajoči dogodki