Dobro vzdušje je v neposrednosti in spontanosti majhnih dogodkov

V skupini Koseški bajer dobro počutje tkejo številne niti, in ena od njih je pripravljenost gledati na življenje s pozitivne strani in želja po nadaljnjem izobraževanju. Zavedamo se, da je dobro vzdušje v neposrednosti in spontanosti majhnih dogodkov. Vzdušje zadovoljstva in tihe radosti je odvisno od naše pripravljenosti, da se pozitivno pozorni in kar najmanj zadržani predamo priložnosti različnih predavanj, ki jih organiziramo v naši skupini. V letih 2022 in 2023 smo organizirali naslednja predavanja:

 

  • dr. Dan Podjed: Prihodnost med analognim in digitalnim (08. 06. 2022) Rezultati raziskav o tem, koliko časa so ljudje pred zasloni, so presenetljive in šokantne. Ena izmed njih je pokazala, da preživijo v Veliki Britaniji kar 34 let v svojem življenju pred zasloni – torej veliko večino budnega časa. V ZDA je ta številka še višja, in sicer kar 44 let. Pametne naprave življenje pogosto grenijo z brnenjem, cingljanjem in pobliskavanjem ob potisnih sporočilih, ki motijo zbranost in mir, namesto da bi ga olajšale.

 

  • dr. Tamara Lah Turnšek: Konoplja – zdravilna rastlina ali hudičeva zel? (02. 08. 2022) Konoplja je rastlina, ki spremlja človeštvo že okoli 20.000 let, tako kot uporabna vlaknina kot zdravilna zel. V zadnjih 40 letih pa svetovna znanost odkriva njene številne zdravilne učinke pri vsaj desetih bolezenskih stanjih, vključno z rakom.

 

  • dr. Ivan Kreft: Tatarska in navadna ajda (08. 09. 2022) Jedi iz tatarske ajde imajo v primerjavi z navadno ajdo okoli 50-krat več antioksidanta rutina, ki znanstveno dokazano pomaga pri preprečevanju debelosti, utrujenosti, srčno žilnih bolezni in nekaterih nevroloških stanj.

 

  • dr. Samo Kreft: Zdravilne rastline O zdravilnih rastlinah med ljudmi vladata dva predsodka oz. stereotipa. Prvi je ta, da so zdravilne rastline varne že samo zato, ker so naravne.  Drugi je ravno obraten in pravi, da so zdravilne rastline zastarele, neznanstvene in neučinkovite. Ne eno in ne drugo ne drži.

 

  • Jure Vetršek: Odrast (18. 10. 2022) Opozorilo o kolapsu globalnih ekosistemov in koncu dobrobiti človeštva se je pokazalo za točno.

 

  • Francka Premk: Predstavitev avtobiografije (02. 12. 2022) Danes je čas, ko se človeku odpirajo še dokaj neznane fizične, duhovne in energetske strani sveta, ki nas povezujejo z nedavno preminulimi pa tudi s pradavnimi civilizacijami in njihovimi megalitskimi ostalinami na naši Zemlji.

 

  • Tina Hribar: Osnovna načela tradicionalne kitajske medicine in praktične metode za negovanje zdravja pozimi (06. 12. 2022) Predavateljica je nosilka 4. duana (stopnja znanja veščine) pri Mednarodni federaciji za zdravilni qigong (IHQF) in dobitnica osmih zlatih medalj v šestih različnih kategorijah na treh evropskih igrah v zdravilnem qigongu (Belgija 2014, Francija 2016 in Velika Britanija 2018).

 

  • Sašo Dolinšek: Kaj je Japonska? (11. 01. 2023) Govorili smo o naravni geografiji, zgodovini in kulturi. Poleg njenih lepot, smo slišali o temnih plateh mest, kjer so prisotni tudi organizirani kriminal, brezdomstvo in prostitucija.
  • Denis Kekič: Osnovni postopki oživljanja in uporaba avtomatičnega defibrilatorja (18. 01. 2023) Osnove prve pomoči bi moral obvladati vsak. Pri reševanju je treba ukrepati hitro in pravilno in preprečiti poslabšanje stanja do prihoda zdravnika.

 

  • Gregor Cerinšek: Butan, dežela (uradne) sreče Koliko sreče je v najsrečnejši deželi na svetu?

 

  • Uroš Janez Stanič: Puhova nagrada in življenjsko delo

 

Poleg predavanj, smo organizirali tudi izlet v Kamnik in Trbovlje, kjer smo si pod strokovnim vodstvom ogledali kulturne in zgodovinske znamenitosti.

 

Povezane Objave

Izpostavljeno

ARHIV OBJAV
Prihajajoči dogodki